MUČENIŠKI BAZEN … NA INTIMNEM ODRU

     

MUČENICA TRAILER

Mučeniške račke

MUČENICA

Kaj je zdaj tu smešno, se sprašujemo v četrti epizodi projekta Aboonma. A se hodimo v gledališče samo smejat, ker če ne bo smešno, bo preveč mučno? Mučenica je četrta epizoda projekta in druga v seriji epizod, ki na novo uprizarjajo že obstoječe gledališke predstave iz repertoarjev institucionalnih gledaliških hiš – tokrat iz Slovenskega ljudskega gledališča Celje. Avtorji Abonmaja bomo na Intimnem odru GT22 skupaj s publiko – na izposojeni originalni scenografiji, skozi perspektivo nenaslovne vloge Mince Lorenci – razstavili in rekonstruirali uprizoritev Mučenik avtorja Mariusa von Mayenburga, v režiji Borisa Kobala, iz repertoarja SLG Celje 2017/18.

V tekstu, kot je Mayenburgov Mučenik, lahko iščemo resne, aktualne in kočljive izzive sodobne družbe. Ampak skupaj z Bergsonom si lahko rečemo tudi: „Pustimo vse te analize in se raje držimo glavnega bistva smeha. Kot pravi star pregovor: Smeh je pol zdravja, več ga je, boljše je.“ Čisto vse je možno sprevreči v veseloigro.

Koncept in režija: Kolektiv Abonma (Nika Bezeljak, Miha Horvat, Eva Nina Lampič, Minca Lorenci, Luka Martin Škof, Aleš Zorec)

Nastopajoči:Minca Lorenci, Aleš Zorec, Eva Nina Lampič, Nika Bezeljak

Mučenik, SLG Celje (2017/18): igra tudi – Minca Lorenci, scenografija – Urša Vidic, režija – Boris Kobal, glasba – Petar Eldan

Zahvale:Miha Peperko, tehnična ekipa SLG Celje, Tina Kosi, Jerneja Volfand, Lea Toman, Boris Kobal, Urša Vidic, ekipa Intimnega odra

Foto: Luka Martin Škof

Produkcija:Moment

Projekt Abonma finančno podpirata Ministrstvo za kulturo RS in Mestna občina Maribor.

MUČENIŠKI BAZEN … na poti na Intimni oder

MUČENICA

Mučenica je četrta epizoda projekta Abonma in druga v seriji epizod, ki na novo uprizarjajo že obstoječe gledališke predstave iz repertoarjev institucionalnih gledaliških hiš – tokrat iz Slovenskega ljudskega gledališča Celje. Avtorji Abonmaja na Intimnem odru GT22 skupaj s publiko – na sposojeni originalni scenografiji, skozi perspektivo nenaslovne vloge Mince Lorenci – razstavljamo in rekonstruiramo uprizoritev Mučenik, avtorja Mariusa von Mayenburga, v režiji Borisa Kobala iz repertoarja SLG Celje 2017/18.

 

Koncept in režija: Kolektiv Abonma (Nika Bezeljak, Miha Horvat, Eva Nina Lampič, Minca Lorenci, Luka Martin Škof, Aleš Zorec) 

Produkcija: Moment