Delavnica
ŠtudenTeater 3.0


Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Gledališče Glej Ljubljana, Moment Maribor, GT22 Maribor in Center mladih Koper vabijo vse gledališke ustvarjalce, praviloma stare med 18 in 30 let, da se pridružite projektu ŠtudenTeater 3.0!

Ideja projekta je ustanovitev ene ali več študentskih gledaliških skupin. Vsaka skupina bo dobila mentorja, ki pa ne bo deloval kot režiser, temveč kot nekdo, ki bo skupini pomagal pri oblikovanju koncepta in jim pomagal pri študijskem procesu. Cilj projekta je, da skupine razvijejo svojo lastno gledališko poetiko in jo predstavijo v predstavi avtorskega gledališča.

Če je to ŠtudenTeater 3.0 – a sta obstajala tudi ŠtudenTeater 1.0 in 2.0?
Seveda in neskromno moramo priznati, da ni bilo slabo. V lanskem letu so se tri predstave ŠtudenTeatra uvrstile na Festival Vizije in pobrale dva vizionarja, tudi vizionarja za najboljšo predstavo v celoti.

Kdo se lahko prijavi?
K projektu se lahko pridružijo vsi mladi, praviloma stari od 18 – 30 let. Študentski status ni pogoj. Prijavijo se lahko posamezniki kot tudi že delujoče skupine.

Kako bo potekalo delo?
Vsi prijavljeni se bomo zbrali na vikend delavnici 22. in 23. oktobra v Ljubljani, kjer bomo obdelali tematike avtorskega gledališča, režije in igre. Hkrati se bomo dodatno spoznali in na podlagi skupnih interesov/časa sestavili skupine.

Vsaki skupini bo dodeljen mentor (poklicni gledališki ustvarjalec), ki bo skupini pomagal pri oblikovanju koncepta, pri samem procesu študija in pri oblikovanju predstave. Vaje bodo potekale po dogovoru, točen urnik si bo skupina sestavila sama.

Kje bodo potekale vaje?
Vaje bodo potekale v prostorih Gledališča Glej in v prostorih JSKD v Ljubljani, v prostorih GT22 in prostorih JSKD v Mariboru, v prostorih SNG Nova Gorica in Točke ZKD Nova Gorica in v prostorih Centra mladih Koper v Kopru.

Kaj nudimo?
Gledališče Glej, Moment, GT22, SNG Nova Gorica, Center mladih Koper in JSKD bodo izvedli uvodne delavnice, zagotovili mentorje, prostore za vaje in predstave, logistično podporo, PR za premierno predstavo ter omogočili osnovni proračun za predstave.

Kaj so moje obveznosti?
Resnost, zanesljivost, želja po ustvarjanju.
Kotizacija za sodelujoče je 30 EUR.

Kako se prijavim?
Prijave in več informacij so dosegljive tukaj.