ABONMA BORŠTNIK – HEROJ 2.0 – PREDSTAVA VSEH PREDSTAV


V vsaki od desetih epizod serije Abonma Borštnik v realnem času predstave opisujemo in komentiramo po eno od tekmovalnih predstav 53. Festivala Borštnikovo srečanje.  Heroja 2.0 – Predstavo vseh predstav spremljajo: Nika Bezeljak, režiserka, Samo Granda, kardiolog in gledalec, Barbara Kukovec, igralka in gledalka, Andrej Magdič, arheolog in gledalec, Martina Magdič, producentka in gledalka, in Neža Vodopivec, antropologinja in gledalka.

Montaža in oblikovanje zvoka: Aleš Zorec

Tehnična podpora: Boštjan Eržen, Youreup radio

Sočasno predvajanje: Radio MARŠ

Medijska podpora: Radio Študent

 

HEROJ 2.0 - PREDSTAVA VSEH PREDSTAV

Avtorja in nastopajoča: Uroš Kaurin, Vito Weis

Dramaturgija: Katarina Stegnar

Avtor videa: Boris Bezić

Fotografinja: Nada Žgank

Če ne misliš, da si najboljši igralec, nehaj igrati. Če ne misliš, da delaš najboljšo predstavo, je ne delaj. Če misliš, da razpisa ne boš dobil, ga ne piši. Heroj 2.0 govori točno o tem. Ne gre za vprašanje vere, ampak za popolno in slepo prepričanje, da Heroj 2.0 JE predstava vseh predstav.

Vse, kar imata, vse, kar jima preostane na poti do triumfa, sta onadva, z ramo ob rami. Praznina, luč in dva igralca. Heroja. Oba sta glavna junaka. Oba se borita za svoje mesto pred publiko, izbira sredstev ni vprašanje. Brezkompromisno, preko vseh ovir do vrhunske stvaritve, mojstrovine, remek dela.

Glavna tema predstave je ambicija. O njej govori skozi problematiziranje gledališča: kako ga delamo, kako ga gledamo, kako ga izvajamo. Metagledališkost je iskrena in vključujoča. Dva izvajalca, ki delata vse sama. Njun pristen in duhovit ‘modus operandi’ postane njun gledališki ‘modus vivendi’.