Prestopi


O predstavi

Kako je tam? Tam… na drugi strani meje, ki jo zarisujeta razum in domišljija. Kako se tam obnaša? Kakšen je bonton? Kakšna so pravila in zakoni gibanja? Znajo tam ljudje lebdeti? Znajo pajki peti? Kako glasno rastejo drevesa? Kako zelo dišijo hruške? Kako se sliši zbor čebel? Poznajo tam bombone, trgovine, avtomobile, gnečo in kolone? Kako pogosto vozi avtobus? Kod sploh pelje? Kje obrača? Se kdaj vrača? Kako… Kako težko je priti tja?

Človeku podoben pajac nastane kot plod pisateljeve domišljije. Spoznavati začne svet okoli sebe, ki se spreminja glede na njegova dejanja. Pri tem na veliko krši zakone in zakonitosti, ki veljajo v stvarnem svetu. Lebdi s padalcem regratove lučke, sprehaja se pod vodno gladino, jaha morskega konjička. Ves čas pa išče družbo. Nekoga ali nekaj, da ne bo sam. Skoraj že obupa. Počaka na avtobus in prestopi. Tam spozna kaj oziroma koga je iskal.

Predstava traja 30 minut.

Režiser Zoran Petrovič
Igralci Zoran Petrovič, Uroš Kaurin, Marko Petrovič, Tina Bizjak, Luka Treiber, Matevž Dobaj, Matic Ketiš, Andrej Vršič, Maruša Majer
Oblikovanje luči Zoran Petrovič, Uroš Kaurin
Tehnična podpora Anja Nosan, Sabina Bračič

Premiera 18 maj 2007, Prvi oder Maribor

Nagrade
Najinovativnejša predstava srečanja gledaliških skupin Slovenije – Vizije 07.
Najboljša predstava 2. mednarodnega gledališkega festivala Laktaši 2007 (BIH).
Najboljša predstava večera na festivalu lutkovnih skupin za odrasle Asinus Aureus 07.