Abonma Micka


Kako nas besedilo Županove Micke nagovarja danes?

Micka je tretja epizoda projekta Abonma in prva v seriji epizod, ki na novo uprizarjajo že obstoječe gledališke predstave iz repertoarjev institucionalnih gledaliških hiš - tokrat iz ljubljanske Drame. Abonma Micka se odvije na Intimnem odru GT22. Avtorji Abonmaja skupaj s publiko - na sposojeni originalni scenografiji, ob spremljavi originalne glasbe ter skupaj z originalnim režiserjem - razstavljamo in rekonstruiramo uprizoritev Županove Micke v produkciji SNG Drama Ljubljana iz sezone 2017/2018.

Projekt Abonma je večletni gledališki projekt, uprizarjan v več epizodah. Avtorski kolektiv razvija specifični uprizoritveni jezik s katerim dekonstruira in rekonstruira že obstoječe predstave iz repertoarjev slovenskih inštitucionalnih hiš. V prvi polovici sezone 2018/2019 so na repertoarju: RAZGRNITEV, MICKA, MUČENICA ter serija podcastov ABONMA BORŠTNIK. Projekt Abonma v času ko se prostor za refleksijo v družbeno-umetniškem prostoru krči, na neinvaziven način v dialogu s publiko odpira debato o načinih dela v gledališču, o gledaliških konvencijah in temah, ki jih gledališče obravnava.

 

Kolofon

Koncept in režija: Kolektiv Abonma (Nika Bezeljak, Miha Horvat, Eva Nina Lampič, Minca Lorenci, Luka Martin Škof, Aleš Zorec) 

Nastopajoči: Luka Martin Škof, Eva Nina Lampič, Minca Lorenci, Aleš Zorec

Županova Micka, SNG Drama Ljubljana (2017/18): režija - Luka Martin Škof, scenografija - Miha Horvat, avtorska glasba - Ivan Mijačević

Zahvale: Alain Frank, Fabian Löwenbrück, Ivan Mijačević, Igor Samobor, Nina Valič, Špela Zorn

Foto: Urška Boljkovac

Produkcija: Moment

Premiera: 10.11.2018

Projekt Abonma finančno podpira Ministrstvo za kulturo RS.

V medijih

Nagrade in festivali

2019

  • Kreatorij DIC, Ljubljana