Abonma Razgrnitev


ABONMA je večletni projekt kolektiva Abonma, ki z razvijanjem specifičnega uprizortivenega jezika dekonstruira in rekonstruira že obstoječe predstave iz repertoarja slovenskih inštitucionalnih hiš. Projekt bo uprizorjen v več epizodah. V prvi polovici sezone 2018/2019 so na repertoarju: RAZGRNITEV, MICKA, MUČENICA ter serija podcastov ABONMA BORŠTNIK.

Abonma želi, v času ko se prostor za refleksijo v družbeno-umetniškem prostoru krči, na neinvaziven način odpreti debato o načinih in pogojih dela ter predvsem vsebinah, ki so ponujane javnosti, tako na gledališki sceni kot družbi širše.

 

RAZGRNITEV je prva epizoda projekta Abonma. V njej ustvarjalci predstavijo uprizoritveni format, razgrnejo repertoar sezone in odprejo diskusijo s publiko o samem projektu, o abonmajih, o navadah, ki spremljajo gledališko ustvarjanje in obiskovanje, o predstavah, ki so jih videli ali bi želeli videti.

Na razgrnitvi vedno pogostimo gledalce z abonmajsko premiersko torto.

 

Kolofon

Koncept in izvedba: Kolektiv Abonma (Nika Bezeljak, Miha Horvat, Eva Nina Lampič, Minca Lorenci, Luka Martin Škof, Aleš Zorec)

Zahvale: Fabian Löwenbrück, abonentke in abonentje

Foto: Marko Golnar, Samo Granda

Produkcija: Moment, premiera 21.4.2018

V medijih