Rob


O predstavi

Eksperimentalno zasnovana miniatura na odru spaja dve navidez nezdružljivi tehniki – lutke in film. Pred očmi gledalcev se v lutkovo-gledališki predstavi Rob, kjer lesena miza postane oder, tako v živo ustvarja filmska zgodba, v kateri se prepletata igra in animacija z miniaturnimi figuricami, v interakciji z lutkami in njihovimi animatorji pa zgodba dobiva vselej novo dimenzijo.

Jimov rojstni dan. Darilo: kamera. Čudovito je in začarljivo. Življenju obljublja nesmrtnost. Ohranja, kar bi se sicer razblinilo. Prevzame te, pregnete, te zdrobi. V iskanju idealnega pozabljaš svet. Slika in ti … vse bolj eno. Kar vidiš, te prevzema. Iluzija te živi. Če le ne bi bilo roba… Zalučanega v obraz. Od koga? Čemu? Rob kadra, v katerem živiš. Spoznanje, spregled, trenutek, ki te izziva v izbiro. Spet živeti ali obnemeti, se spoprijeti s KONTRASTOM med lastnostjo in negibnostjo… Samo še ena izmed slik tvojega življenja? Ali UDAR mnogoterim resničnostnim? Kolikor zmoreš…

Predstava traja 50 minut.

Režiser Tin Grabnar
Avtorica likovne podobe Nina Šulin
Animatorji Miha Arh, Anita Gregorec, Andrej Vršič
Avtor svetlobne podobe David Orešič
Avtor in izvajalec glasbe Iztok Drabik Jug
Izvršna producentka Polonca Podgoršek

Premiera 5. 10. 2013

Koprodukcija z Hiša! društvo za ljudi in prostore, MOMENT, Mladinski kulturni center Maribor, Gledališče Glej, Lutkovno gledališče Maribor, Hostel Pekarna, Kooperativa PERON z.o.o.