Kozlovska sodba


O predstavi

Stara navada Slovencev v medsosedskih odnosih je, da se za vsako najmanjšo reč sprejo in pravico, predvsem pa zadoščenje, terjajo na sodišču – kot v primeru kozlovske sodbe, o kateri so trije sodelavci lutkovnega paragledališča prebrali v časopisnem članku. Vsak od njih je imel svoje mnenje o sodbi kozla, ki je skoraj snedel slamnik oziroma klobuk, narejen iz slame. V medsebojnem prepiru in z obdolževanjem so iskali razloge za njegovo krivdo oziroma nedolžnost. Z različnimi metodami so za sodišče iskali dokaze, ki bi lahko prispevali k obsodbi kozla oziroma zavrnitvi njegove krivde. Šele po temeljitem pregledu vseh nesmislov se zberejo, dobro premislijo, se pogovorijo in dogovorijo o rešitvi problema.

Kozlovska sodba je avtorski projekt, nastal po motivih zgodbe Josipa Jurčiča, in je prva uradna premiera Zvitorepčevega lutkovnega paragledališča, ki na področju kulture zaposluje invalide.

Kolofon

Režija: Borut Žvorc, Milanka Mladenović, Neva Toplak, Zoran Petrovič (strokovni sodelavec)
Besedilo: Borut Žvorc, Milanka Mladenović, Neva Toplak, Milena Šmintić, Zoran Petrovič (strokovni sodelavec)
Likovna podoba: Borut Žvorc, Milanka Mladenović, Neva Toplak, Jožica Žvikart, Metka Golec (strokovna sodelavka), Miodrag Petrovič (strokovni delavec)
Izdelava lutk in scenskih rekvizitov: Borut Žvorc, Milanka Mladenović, Neva Toplak, Jožica Žvikart, Bojan Petek, Amor Valentan, Jasna Peršuh, Zoran Petrovič (strokovni sodelavec), Miodrag Petrovič (strokovni delavec)

Vstopnina: 5 € / 3 € za otroke, študente in upokojence / 0 € za brezposelne in invalide.

Galerija