Prostovanje: Tonight I Celebrate – ODPOVEDANO


O predstavi

Predstava Tonight I Celebrate, ki je bila načrtovana 25. 6. ob 21.30 na Židovskem trgu, zaradi slabega vremena žal ODPADE.
Upamo, da bo vreme v naslednjih dneh bolj naklonjeno druženju na prostem. Hvala za razumevanje in prijazno vabljeni na prihodnje dogodke!

_____

UROŠ KAURIN, PERFORMANS KONCERT. O TEATRALNOSTI RAZMERJA MED IZVAJALCEM IN PUBLIKO; O NJEGOVI GLOBINI IN PLEHKOSTI, NJEGOVI RESNIČNOSTI IN ILUZORIČNOSTI.

“Jaz sem super. Ko vi sedete tja dol in jaz pridem sem gor, sem zmeraj super.”

Naslovni song “Tonight I celebrate my love for you” (Michael Masser, Gerry Goffin, 1983) je uvod v osem pop songov, s katerimi pevec in performer Uroš Kaurin, ob spremljavi Tomaža Groma na kontrabasu, izpove svojo ljubezen do publike. “Današnji gledalec se zdi že vsega hudega navajen. Pravzaprav se zdi, da je vse hudo, kar je gledališče imelo pripravljeno zanj že videl, doživel, pokonzumiral. Tragične usode, nasilje v živo, goloto in seks ter podobne napade na lastno privilegirano pozicijo je že absolviral in zdaj je pripravljen v gledališču samo še uživati …” (Blaž Lukan, Pot naproti, 2004.) Če je publika danes resnično pripravljena na vse, ostaja samo še eno vprašanje: ali mora biti tudi današnji performer pripravljen narediti vse?

***
S Prostovanjem selimo gledališče, film in pogovore na mestna dvorišča in trge. V času, ko moramo biti pozorni na medsebojno razdaljo in ko se je veliko uprizoritvenih umetnosti preselilo na splet, bomo skupaj z Živimi Dvorišči in Mobilnim Udarnikom praznovali živo umetnost na prostem, slavili edinstvenost vsakokratne gledališke izkušnje, stika umetnikov z občinstvom ter druženja, ki nam ga v letošnjem letu precej primanjkuje.
***
Vstopnina: 5 EUR / brezplačno za brezposelne in invalide. Število mest je omejeno. Rezervacije sprejemamo na rezervacije@moment.si. Rezervirane karte je potrebno dvigniti najkasneje 15 minut pred predstavo.

Kolofon

Zamisel: Uroš Kaurin in Bojan Jablanovec
Besedilo in režija: Bojan Jablanovec
Izvajalca: Uroš Kaurin in Tomaž Grom
Glasbene priredbe: Tomaž Grom
učno oblikovanje: Igor Remeta
Producentka: Špela Trošt
Produkcija: Via Negativa, 2009, s podporo Ministrstva za kulturo RS in mestne občine Ljubljana
Premiera: 7. oktober 2009, Stara elektrarna Ljubljana
Trajanje: 45 minut

Galerija

Video