23. oktober / NOise Cirkus / Intimni oder GT22

5.00 7.00 

Sodobna glasbeno-cirkuška improvizirana predstava

Počisti
Šifra: nois-1-1 Kategorija:

NOise Cirkus je sodobna glasbeno-cirkuška improvizirana predstava, ki uporablja lastnosti in filozofijo »noise« glasbe in jih prevaja v odrski in cirkuški jezik skozi raziskovanje človeške izkušnje, umeščene v prostor zavrženih predmetov oziroma: smeti.

Odnosi med predmeti in izvajalci se prenašajo tudi na medosebne odnose in obratno; človeška telesa so občasno le brezosebni predmeti, namenjeni uporabi in izkoriščanju, medtem ko lahko predmeti presežejo svojo funkcionalno naravo.

Glasba v predstavi bo nastajala v živo in bo neodtujljiv del predstave. Značilnosti in principi »noise« glasbe so ključni navdih za koreografski in razpoloženjski vidik predstave. »Noise« gibanje je pridodalo k osvobajanju glasbe od predvidenih shem (lestvic, skladb, pesmi). Ustvarjalci predstave zagovarjamo, da lahko enak način razmišljanja prenesemo tudi na cirkus in s podobnim eksperimentiranjem osvobajamo žanr ter najdemo možne nove poti njegovega razvoja.

***
V skladu z odloki vlade je udeležba na kulturnih dogodkih dovoljena osebam z negativnim testom na covid-19, cepljenim ali prebolevnikom. Za otroke to pravilo ne velja.

Upoštevati moramo priporočila glede vzdrževanja medosebne razdalje, pravilnega nošenja maske, higiene rok in higiene kašlja.
***