29. avgust / Živela vulva! / Vetrinjski dvor

5.00 

Namizni muzikal

Počisti
Šifra: vul-3 Kategorija:

Opis

Navkljub tisočletjem obsesivnega ukvarjanja z ženskim spolnim organom se postavlja vprašanje, koliko ga dejansko poznamo. Živela vulva! nagajivo in humorno spregovori o nadvse resnih in pomembnih temah. V predstavi tako slovesno razglasimo lestvico zaslužnih zatiralcev ženske seksualnosti, razvozlavamo večstoletno misteriozno izginotje ščegetavčka in ponavljamo besedo vagina, dokler se ta ne čuti več kot tabu, ampak kot izrekanje svobode.

Ženska seksualnost zaposluje (moško) domišljijo od začetkov človeštva. Vsaka večja družbeno-politična sprememba je imela za svoje poslanstvo redefinirati pozicijo žensk: od čaščenja boginj plodnosti, izgona iz raja, čarovniških procesov, klitoridektomij j in drugih oblik zdravljenj ženske spolne sle do objektifikacije ženskega telesa v kapitalistični današnjosti.

***

V skladu z odloki vlade je udeležba na kulturnih dogodkih dovoljena osebam z negativnim testom na covid-19, cepljenim ali prebolevnikom. Za otroke to pravilo ne velja.

Upoštevati moramo priporočila glede vzdrževanja medosebne razdalje, pravilnega nošenja maske, higiene rok in higiene kašlja.

***

Režiser: Primož Ekart
Igrajo: Barbara Kranjc Avdić, Maja Kunšič, Zala Ana Štiglic, Iva Lazar
Besedila songov: Ana Duša
Avtor glasbe: Davor Herceg
Korepetitorja: Ana Duša, Davor Herceg
Dramaturginja: Simona Hamer
Lektorica: Maja Cerar
Kostumografinja: Gordana Bobojević (obleke Bobo)
Scenograf: Primož Ekart
Oblikovanje luči: Janko Oven
Tehnična podpora: Matej Primec
Produkcija: Zavod Imaginarni
Koprodukcija: Mini teater

Dodatne informacije

Izberi termin

,