Soba za ženske


Ali smo lahko druga drugi ogledalo? Ali je v dobi individualizma med nami možno vzpostaviti prostor za sodelovanje, povezanost in zaupanje? Kakšne situacije so nam skupne in s kakšnimi problematikami se soočamo kot ženske v tretjem tisočletju? Kakšne družbeno pripisane spolne vloge obstajajo med ženskami tukaj in zdaj? Kaj se lahko naučimo od naših prednic?

V okviru delavnic Soba za ženske preko gledaliških pristopov, ki temeljijo na gledališču zatiranih, obravnavamo in raziskujemo situacije iz vsakdanjega življenja, s katerimi se srečujemo ženske. Metoda ni namenjena le igralcem in igralkam ali tistim s predhodnim gledališkim znanjem. Nasprotno, gledališče zatiranih daje možnost vsem udeležencem in udeleženkam, da gledališke tehnike uporabijo kot medij za izražanje in odkrivanje svojih potencialov, pa tudi za osvetljevanje tematik in konstruktivno soočenje pogledov ter mnenj o obravnavani temi, obenem pa spoznavajo sebe in svoj notranji svet.

Delavnice Soba za ženske so zastavljene kot del širšega dvoletnega projekta Inkubator Moment. Po delavnicah bomo pripravile zaključno produkcijo, zainteresirane udeleženke pa bodo vabljene k sodelovanju v predstavi Zakaj (n)imam otrok(e) (produkcija: Moment, Cankarjev dom, Mestno gledališče Ptuj) ustvarjalk Nike Bezeljak, Nine Šorak, Alide Bevk, Mince Lorenci in Tijane Todorović.

Dodatne informacije, vprašanja in prijave: inkubator(at)moment.si.

Kulturologinja Barbara Polajnar je magistrirala iz gledališča zatiranih ter deluje kot mentorica, trenerka in izvajalka delavnic ter usposabljanj po metodi gledališča zatiranih v Sloveniji in tujini.

Delavnice so del dvoletnega projekta Inkubator Moment.
Partnerji Kulturno umetniško društvo Transformator, Pekarna Magdalenske mreže, GT 22