Tatovi podob predstavljajo: ŽIVLJENJA IN SMRTI HPD-ja

Dr. HPD: O lajšanju ADHD-ja

HPD se bliža štiridesetim. Kriza srednjih let je na obzorju.
Boji se, da se mu bo utrgalo, medtem ko lovi ravnotežje na tankem in ostrem robu med moralo in zloglasnostjo.
Zase pravi, da je mnoštvo, zato mu v iskanju lastne avtentičnosti vedno spodleti.
Je neodločna mucica, ki se ji je med mijavkanjem na vroči pločevinasti strehi končno posvetilo, da je pot v pekel tlakovana z dobrimi nameni.
Sovraži streho in sovraži pot…
Počuti se kot zajec, ki ga je oslepila bleščavost pobožnih želja.

Redni, modularni, presenetljivi, nikoli isti in predvsem umetniško-družabni večer Tatovi podob so v različnih oblikah sodelovanja vzpostavile sodelavke in sodelavci skupine Feminalz. Z večerom tehnoburleske kontinuirano nastajajo novi umetniški prispevki, komentarji in sporočila, s katerimi neposredno nagovarjajo gledališko in klubsko občinstvo in razvijajo tematske bloke, like ali zgodbe, ki se postopoma vzpostavljajo in odkrivajo gledalcem svoje bivanje. S serijo “Tatovi podob predstavljajo” članice in člani skupine podrobneje pogledajo v življenje enega od tehnoburlesknih likov. Po Urški Vohar (Matilda in njene žemljice, 2017) se v samostojnem večeru kot drugi predstavlja Loup Abramovici, ki nastopa pod umetniškim imenom HPD (Hormonal Pertubator in Decay / Hormonski motilec v razkroju).

Predstava je primerna tudi za angleško govoreče občinstvo.

Loup Abramovici (1979) je odraščal med Portugalsko in Francijo, od leta 2010 živi in ustvarja v Sloveniji. Izobraževal se je na C.N.D.C d’Angers ter na C.C.N. de Montpellier. Kot vsestranski plesalec in performer je sodeloval z Meg Stuart, Vero Mantero, Loicom Touzéjem, tandemom Mustapha Kaplan & Fillis Sizanli, Antonijo Livingstone, Remyjem Heritierom, Majo Delak, Baro Kolenc, Malo Kline, Matijo Ferlinom in številnimi drugimi. Med leti 2010 in 2015 je razvijal svojo avtorsko prakso s Tejo Reba, s katero sta soustvarila več predstav, instalacij, performansov in akcij (Bela kocka/črna škatla, 650 izkušenj, Izgubljeni (k)raj ter Welcome to Paradise (kolektiv O-JEJ / EAT-ART); Danes je jutrišnji dan in Delo iz ljubezni. Redno sodeluje z gledališkim kolektivom Via Negativa in Bojanom Jablanovcem ter z glasbenikom Tomažem Gromom v avtorski performativni seriji Obetavno!. Leta 2013 je za svoje odrsko ustvarjanje prejel Nagrado Ksenije Hribar v kategoriji plesalec/performer, ki jo podeljuje Društvo za sodobni ples Slovenije. Loup Abramovici je sodelavec v več produkcijah zavoda Emanat in redni član skupine Feminalz, kjer kot odrski lik H.P.D. nastopa v tehnoburleski Tatovi podob od leta 2013.

kriza srednjih let
Loup Abramovici
Tatovi podob
tehnoburleska

Pretekle predstave

04. december 2019 / Intimni oder, GT22
Koncept in izvedba:

Loup Abramovici (HPD)

Soavtorstvo in izvedba:

Nataša Živković, Ana Čigon

Kostumi:

Urška Recer

Maska:

Tina Prpar (Tinka Pobalinka)

Glasbena montaža:

Luka Prinčič

Oblikovanje svetlobe in tehnično vodstvo:

Peter Šanović

Foto dokumentacija:

Nada Žgank

Video dokumentacija:

Hana Vodeb

Prevodi:

Katja Kosi

Izvršna produkcija:

Sabina Potočki

Produkcija:

Emanat

V sodelovanju:

Klub Gromka, AKC Metelkova mesto

Premiera:

16. okobra 2019

Finančna podpora:

Ministrstvo za kulturo RS in Mestna občina Ljubljana

Organizacija gostovanja:

Društvo Nagib (programski sklop “Nagib na oder”), Moment in GT22, Maribor

V sodelovanju:

Vilinsko mesto 2019, Narodni dom Maribor