Eye.net

Mednarodna karavana mladinskega angažiranega gledališča EYE-Net 2.0

  EYE-Net 2.0 (European Youth Engagement Network) je mednarodni projekt mladinskega angažiranega gledališča, ki spodbuja aktivnost in vključevanje mladih državljanov v ozaveščanje in informiranje o EU, politiki in dogajanju okoli nas.

  Dogodki v formatu gledaliških predstav, ki jih (so)ustvarjajo mladi, obravnavajo teme, kot so: evroskepticizem, solidarnost, pravice žensk, antifašizem, migrantska kriza, ekologija in lažne novice. Predstave potekajo pred mladim občinstvom, ki sodeluje v diskusiji po zaključku vsakega nastopa.

  V projektu, ki ga koordinira Fundacija 2021, Novi Sad – Evropska prestolnica kulture, financira pa program Evropa za državljane, sodelujejo mladinske gledališke skupine iz Srbije, Nemčije, Francije, Češke, Grčije, Litve, Italije in Slovenije. V Sloveniji aktivnosti, ki se bodo dogajale v Mariboru in na Ptuju, potekajo v organizaciji MKC Maribor, CID Ptuj in KUD Moment.

  Odpiramo vpis v drugo sezono EYE-Net!

  EYE-Net 2.0 je program za vse mlade, takšne z odrskimi izkušnjami in takšne popolnoma brez izkušenj, ki se želijo izraziti na odru, sodelovati z vrstniki iz lokalnega okolja in tujine, nadgrajevati in pridobiti gledališko in ustvarjalno znanje.

  Po uvodnih delavniških srečanjih pod vodstvom mentorjev boste udeleženci oblikovali avtorsko predstavo po principih snovalnega gledališča oz. kolektivnega ustvarjanja, ki bo obravnavala eno izmed zgoraj naštetih tem, in z njo gostovali na različnih festivalskih odrih po Evropi.

  Kraj izvedbe delavnic: Maribor, Ptuj
  Termini delavnic/nastajanja predstave: enkrat tedensko (TBA), april 2021 – julij 2021
  Cena: 00,00 EUR Mentorstvo delavnic, stroške poti, nastanitev in prehrane na gostovanjih financirata program Evropa za državljane in Mestna občina Maribor.
  Termini mednarodnih gostovanj: jesen-zima-pomlad 2021/2022

  Rok prijave: 17. april 2021 oz. do zapolnitve mest. [PRIJAVE SO ZAKLJUČENE]

  Kdo se lahko prijavi?

  K projektu se lahko pridružijo vsi mladi, praviloma stari od 18 do 29 let. Prijavijo se lahko tako posamezniki kot tudi že delujoče skupine, ki so pripravljene sprejeti še kakšnega člana ali članico.

  Kako se lahko prijavim?

  Izpolniš prijavnico na tej povezavi.

  Kje bodo potekale vaje?

  Vaje bodo potekale v Mariboru (GT22 in MKC Maribor) in na Ptuju (CID Ptuj).

  Kaj pa COVID-19?

  Vse načine in termine aktivnosti bomo sproti prilagajali morebitnim spremembam epidemiološke slike v Sloveniji in ostalih državah projekta EYE-Net 2.0.

  Kaj nudimo?

  MKC Maribor, CID Ptuj in KUD Moment skupaj s financerji nudimo izvedbo delavnic, mentorja za gledališke delavnice, prostore za vaje in predstave, logistično podporo, podporo pri obveščanju medijev, spremstvo na festivale in sredstva za izvedbo predstav.

  Kaj pričakujemo?

  Resnost, zanesljivost, željo po ustvarjanju, sodelovanje in prisotnost od začetka do konca projekta.

  Podporna ekipa EYE-Net 2.0 Slovenija:

  Mentorica gledaliških delavnic: Barbara Polajnar
  Organizacija: Tina Maroh, Mateja Lapuh (CID Ptuj)
  Koordinacija: Željko Milovanović (MKC Maribor)
  Predstavnik nosilne organizacije: Bojan Milosavljević (Fundacija 2021 – Novi Sad)
  Projekt podpirajo: Evropa za državljane, Mestna občina Maribor
  www.moment.si
  www.mkc.si
  www.cid.si
  www.novisad2021.rs

  EYEnet logo