Forecasting

Forecasting temelji na zbirki amaterskih videoposnetkov z največjega spletnega mesta za izmenjavo videoposnetkov, YouTube. Delo raziskuje proces gledanja videoposnetkov tako, da ga zreducira na bistvene elemente: na telo in na zaslon. Performer na praznem odru upravlja s prenosnim računalnikom, ki prikazuje na stotine videoposnetkov, ki so jih objavili amaterji na YouTubu: ljubitelji hrane, oboževalci orožja, ljubitelji fitnesa, navdušenci nad “naredi si sam”, vrtnarji, pa tudi kontemplativni sprehodi, intimne izpovedi in igrivi trenutki s hišnimi ljubljenčki.
Videoposnetki so izbrani tako, da ustrezajo človeškemu merilu, kar omogoča, da se zaslon uporablja kot maska in podaljšek performerke, ki videoposnetke dopolnjuje tudi s svojim glasom, s čimer še bolj zabriše meje med seboj in nenehnim tokom spleta.

S to hibridno izkušnjo se Forecasting postopoma spremeni v zgodbo vseh zgodb, v odrsko predstavitev naših spletnih življenj, v poetično skico vpliva, ki ga imajo digitalna orodja pri pripovedovanju o sebi in kolektivni konstrukciji imaginarnega.

Predstava je v angleščini.

Film Forecasting je prejel posebno nagrado žirije na 56. festivalu Mess v Sarajevu.

hibridno
telo
video
youtube

Pretekle predstave

03. september 2022 / Intimni oder GT22
Avtorja:

Giuseppe Chico, Barbara Matijević

Izvajalka:

Barbara Matijević

Oblikovalec videa:

Giuseppe Chico

Zvok/Oblikovalec zvoka:

Viktor Krasnic

Patch Max:

Niccolo Gallio

Produkcija:

Kaaitheater (Bruselj)

Koprodukcija:

UOVO (Milano)

Izvršna producenta:

1er stratagème in De facto

Podporniki:

DRAC Ile de France, Hrvaško ministrstvo za kulturo, mesto Zagreb, Francoski inštitut, Združenje Beaumarchais SACD, PACT Zollverein (Essen) in Caos/Festival Terni (rezidenčni program)

Posebna zahvala Marie Roche/Grand Ensemble za sodelovanje in Rostanu Chentoufu za vodenje projekta.