Imagine-toi/Predstavljaj si

Voda kaplja, koraki se bližajo. Začelo se bo! Moteče piskanje in ropotanje na oder zalučata bitje neobičajnega videza, nekakšno mešanico Busterja Keatona, Mesečnika Pierrota (iz melodrame Arnolda Schoenberga) in prehitro zraslega Ostržka. Nenavaden, nežen in naiven lik v prekratkih hlačah in smešnem klobuku začne pometati prizorišče, ko ugotovi, da ga opazujemo … Na praznem odru, brez trikov, brez rekvizitov. S pantomimo in proizvajanjem zvokov ustvarja svet pošasti in princes, svet nežnosti in čustev. Če kaj potrebuje, si to izmisli. To je predstava, ki naslavlja to, kar je v človeštvu najlepše, najbolj čarobno, najbolj dragoceno – otroštvo. V tej predstavi se vanj z navdušenjem vrnemo.

Predstava že več kot desetletje gostuje po najrazličnejših koncih sveta in je delo Juliena Cottereauja, nekdanjega vodilnega klovna pri Cirque du Soleil. Primerna je za otroke in odrasle.

Uprizoritev poteka v okviru Festivala Prestopi/Crossings.

***

V skladu z odloki vlade je udeležba na kulturnih dogodkih dovoljena osebam z negativnim testom na covid-19, cepljenim ali prebolevnikom. Za otroke to pravilo ne velja.

Upoštevati moramo priporočila glede vzdrževanja medosebne razdalje, pravilnega nošenja maske, higiene rok in higiene kašlja.

***

brez besed
festival Prestopi
klovn
novi cirkus

Video

Pretekle predstave

09. julij 2021 / Avditorij LGM
Scenarij in igra:

Julien Cottereau

Režija:

Erwan Daouphars

Zvok:

Areski Lukas

Luč:

Idalio Guerreiro

Produkcija:

Little One