Mi gran obra/Moje veliko delo

Mi gran obra je predstava, ki bi jo delal, če bi imel neomejen proračun, največje gledališče na svetu, 300 igralcev na odru, vojaški orkester, rock skupino, živali, avtomobile in helikopter. Moje veliko delo je utopija. Za resničnost, v kateri se gibljem, je značilna negotovost in pomanjkanje sredstev, prav to pa je v samem središču Mojega velikega dela.

Z Mi gran obra uprizarjamo obsežno predstavo, ne da bi nas skrbelo za stroške, razvijamo vse ideje, uporabljamo ves material in delamo z neomejeno umetniško ekipo. Vse to z eno samo pomanjkljivostjo: merilom. Razmišljamo veliko, a ustvarjamo malo. Rezultat je predstava, ki se igra z različnimi nekonvencionalnimi pripovedmi. Je portret družbe, v kateri živimo. Vsebuje metafore, ki si jih vsak gledalec lahko razlaga po svoje.

Uprizoritev poteka v sodelovanju Festivala Prestopi/Crossings s Poletnim lutkovnim pristanom (Lutkovno gledališče Maribor).

***

V skladu z odloki vlade je udeležba na kulturnih dogodkih dovoljena osebam z negativnim testom na covid-19, cepljenim ali prebolevnikom. Za otroke to pravilo ne velja.

Upoštevati moramo priporočila glede vzdrževanja medosebne razdalje, pravilnega nošenja maske, higiene rok in higiene kašlja.

***

brez besed
festival Prestopi
lutke
miniaturka
utopija

Nagrade in festivali

  • Najboljša zlata lovorika za najboljšega igralca/igralko (ex aequo), zlata lovorika občinstva in nagrada festivalskih kritikov za najboljši performans na Festivalu Mess, Sarajevo, 2014.
  • Domača nagrada na BeFestival 2014.

Video

Pretekle predstave

07. julij 2021 / Intimni oder GT22
07. julij 2021 / Intimni oder GT22
08. julij 2021 / Intimni oder GT22
08. julij 2021 / Intimni oder GT22
Avtor in režiser:

David Espinosa

Nastopajoči:

David Espinosa, Cia. Hekinah Degul

Pomočnica režiserja:

Africa Navarro

Glasba in zvok:

Santos Martinez, David Espinosa

Scenografija:

David Espinosa, AIR models and architecture projects

Produkcija:

El Local EC., CAET v sodelovanju z Oddelkom za kulturo vlade Katalonije

Distribucija:

MOM-El Vivero

Financiranje projekta:

program Artists in Residence, Bilbaoeszena