Muyte Maker

Predstava Muyte Maker slavi neposlušnost in raziskuje radost. Slednja je postavljena kot eksistencialni in fizični postulat; kot poželenje in ustvarjalni potencial. Štiri ženske figure so videti kot mitološka bitja, ki skušajo zajeti vso komplekstnost svoje telesnosti, in skozi raziskovanje srednjeveških podob, trivialnih napevov in grotesknih slik pred očmi publike ustvarjajo nenavaden multisenzorični balet: slepo plešejo, na vso moč pojejo, se polifonično smejejo in kakofonično klepetajo.

Poslastica francoske sodobno-plesne scene!

Predstava je bila vključena v 2. sezono MAMO abonmaja.

gib
mitologija
neposlušnost
radost
ženske

Pretekle predstave

12. oktober 2019 / Lutkovno gledališče Maribor
Koncept:

Flora Détraz

Skupaj s performerkami:

Mathilde Bonicel, Inês Campos, Flora Détraz and Agnès Potié

Scenografija in kostumografija:

Camille Lacroix

Oblikovanje luči:

Arthur Gueydan

Oblikovanje zvoka:

Guillaume Vesin (kasneje Manuel Pinheiro)

Umetniško sodelovanje:

Anaïs Dumaine

Fotografija:

Bruno Simao

Produkcija:

PLI

Koprodukcija:

CCN de Caen en Normandie, Ramdam-un centre d’art (Fr), Relais culturel des Pays de Falaise (Fr), Pact-Zollverein (De), La place de la danse CDCN (Fr), Le réseau des Petites Scènes Ouvertes (Fr), Alkantara (Pt), in the frame of DNA-departures and arrivals european network. Projekt je nastal s finančno podporo Région Normandie in DRAC Normandie.

Produkcija gostovanja:

Moment

Podpora:

Teatroskop (Ministrstvo za kulturo v Franciji in Ministrstvo za Evropo in zunanje zadeve v Franciji), Francoski Inštitut v Sloveniji, Aerowaves, program Ustvarjalna Evropa