NOise Cirkus

NOise Cirkus je sodobna glasbeno-cirkuška improvizirana predstava, ki uporablja lastnosti in filozofijo »noise« glasbe in jih prevaja v odrski in cirkuški jezik skozi raziskovanje človeške izkušnje, umeščene v prostor zavrženih predmetov oziroma: smeti.

Odnosi med predmeti in izvajalci se prenašajo tudi na medosebne odnose in obratno; človeška telesa so občasno le brezosebni predmeti, namenjeni uporabi in izkoriščanju, medtem ko lahko predmeti presežejo svojo funkcionalno naravo.

Glasba v predstavi bo nastajala v živo in bo neodtujljiv del predstave. Značilnosti in principi »noise« glasbe so ključni navdih za koreografski in razpoloženjski vidik predstave. »Noise« gibanje je pridodalo k osvobajanju glasbe od predvidenih shem (lestvic, skladb, pesmi). Ustvarjalci predstave zagovarjamo, da lahko enak način razmišljanja prenesemo tudi na cirkus in s podobnim eksperimentiranjem osvobajamo žanr ter najdemo možne nove poti njegovega razvoja.

cirkus
improvizacija
koncert
mismonismo
noise
žonglerji

Video

Pretekle predstave

23. oktober 2021 / Intimni oder GT22
Ustvarjalci in izvajalci:

Mismo Nismo – Oton Korošec, Eva Zibler, Tjaž Juvan in Panda

Glasba, scenografija, kostumografija, oblikovanje svetlobe in videa:

Mismo Nismo

Svetovanje in zunanja očesa:

Peter James, Liza Šimenc, Daniela Paci in Alessandra Simone

Podpora in koordinacija:

Jeunes Talents Cirque Europe s programom CircusNext

Partnerji:

l’Espace Périphérique, Fondazione Vertigo, Ex-teater, Cirkobalkana, Cirkusfera, Cirkorama, KC Mladost, Room 100, AKC Medika, Menza pri Koritu, Galerija Miroslav Kraljević, Cirkusarna NaokROG

Financerji:

program Evropske unije Ustvarjalna Evropa. Izbrani v program CircusNext 2018–2019, evropski program je koordiniran s strani Jeunes Talents Cirque Europe in podprt s strani Evropske unije.

Finančna podpora:

Ministrstvo za kulturo RS, Mestna občina Ljubljana – oddelek za kulturo