Tonight I Celebrate

Predstava Tonight I Celebrate, ki je bila načrtovana 25. 6. ob 21.30 na Židovskem trgu v sklopu Prostovanja zaradi slabega vremena žal ODPADE. Hvala za razumevanje.

_____

Uroš Kaurin, performans koncert. O teatralnosti razmerja med izvajalcem in publiko; o njegovi globini in plehkosti, njegovi resničnosti in iluzoričnosti.

“Jaz sem super. Ko vi sedete tja dol in jaz pridem sem gor, sem zmeraj super.”

Naslovni song “Tonight I celebrate my love for you” (Michael Masser, Gerry Goffin, 1983) je uvod v osem pop songov, s katerimi pevec in performer Uroš Kaurin, ob spremljavi Tomaža Groma na kontrabasu, izpove svojo ljubezen do publike. “Današnji gledalec se zdi že vsega hudega navajen. Pravzaprav se zdi, da je vse hudo, kar je gledališče imelo pripravljeno zanj že videl, doživel, pokonzumiral. Tragične usode, nasilje v živo, goloto in seks ter podobne napade na lastno privilegirano pozicijo je že absolviral in zdaj je pripravljen v gledališču samo še uživati …” (Blaž Lukan, Pot naproti, 2004.) Če je publika danes resnično pripravljena na vse, ostaja samo še eno vprašanje: ali mora biti tudi današnji performer pripravljen narediti vse?

koncert
performans
petje
pop skladbe
solo

Video

Pretekle predstave

25. junij 2020 / Židovski trg
Zamisel:

Uroš Kaurin in Bojan Jablanovec

Besedilo in režija:

Bojan Jablanovec

Izvajalca:

Uroš Kaurin in Tomaž Grom

Glasbene priredbe:

Tomaž Grom

Lučno oblikovanje:

Igor Remeta

Producentka:

Špela Trošt

Premiera:

7. oktobra 2009, Stara elektrarna Ljubljana

Trajanje:

45 minut

Produkcija:

Via Negativa

Podpora:

Ministrstvo za kulturo RS in Mestna občina Ljubljana