Quizoola!

Velikokrat slišimo, da gledališče ne daje odgovorov, temveč samo postavlja vprašanja. Dobro gledališče postavlja res dobra vprašanja. In za Quizoolo! lahko rečemo, da postavi res veliko vprašanj. Če Chuck Norris naredi vse sklece, potem kolektiv Forced Entertainment v tej predstavi postavi vsa vprašanja. A to še ni vse. Quizoola! ne samo, da sprašuje, ona odgovarja. Filozofski, trivialni ali globoko osebni odgovori nastopajočih so izmišljeni na licu mesta, vzdušje pa se spreminja od intimnega klepeta do gostilniškega kviza in absurdnega zasliševanja. Kaj se zgodi, ko ostanemo samo z vprašanji in odgovori? Quizoola!

Quizoola! je predstava v trajanju, ki jo bodo za naš festival skrajšali. Vse se bo zgodilo zgolj v treh urah. Tri ure čistega užitka in muke, čiste pronicljivosti in banalnosti, čistega veselja in žalosti.

Med predstavo lahko stopite ven in se vrnete, ko vam paše. In ni dvakrat za reči, da si boste na koncu zaželeli, da predstave še ne bi bilo konec. Ker – kdo bi vedel, kaj vse se lahko skriva za naslednjim pravim vprašanjem.

V sodelovanju s 58. Festivalom Borštnikovo srečanje.

Vse in še več o predstavi na Prestopih tukaj.

Pretekle predstave

15. maj 2023 / Kazinska dvorana SNG Maribor
Idejna zasnova:

FE

Nastopajoči:

Robin Arthur, Tim Etchells, Richard Lowdon, Claire Marshall, Cathy Naden, Terry O’Connor

Besedilo:

Tim Etchells in FE

Vizualna podoba/oblikovanje svetlobe:

Richard Lowdon

Trajanje:

približno 180 minut