Simpozij

Naše delo, ki izhaja iz “Aristofanovega govora” v Platonovem Simpoziju, je potovanje znotraj partnerskega odnosa ter znotraj nas samih in našega zavedanja, namenjeno zavestnemu iskanju naše identitete.

Napetost ob fizični združitvi dveh teles, ki sta zdaj razdeljeni v večni želji po združitvi, želji, ki oživlja in premika telesi, saj odnos, čustven ali drugačen, vedno predpostavlja gibanje, izmenjavo, gibanje k drugemu in hkrati vračanje, vedno v iskanju sebe in tistega, kar je drugo od nas.

In ko ljubezen kot neposredna in globoka emanacija naše edinstvenosti, torej naše individualnosti in nedeljivosti, trči ob strah pred izgubo, torej ob krhkost našega obstoja, takrat na čustvo ljubezni pogledamo s popolno čistostjo in resnico, z razumevanjem, kako je edinstvenost našega individualnega bitja neločljivo povezana z edinstvenostjo drugega.
V tem primeru se poskus ponovne združitve, napetost v smeri popolnosti, odnos, ki ni nikoli popolnoma zadovoljen, saj se ni mogoče vrniti k “enemu telesu”, vrne v partnerski odnos in poskuša opraviti analizo in prenos para in različnih dinamik, ki se v njem razvijajo.

Produkcija v okviru mreže Pan-Adria: Zavod EN-KNAP (Center kulture Španski borci), Slovensko narodno gledališče Nova Gorica, Moment, Hrvatski kulturni dom na Sušaku, Zagrebački plesni centar, Mediteranski plesni centar in Artisti Associati iz Gorice.

V sodelovanju s Platformo sodobnega plesa, Zavod MOJA KREACIJA, Maribor.

tehnologija
umetna inteligenca
živost

Pretekle predstave

17. avgust 2022 / ZPC, Zagreb, Hrvaška
04. oktober 2022 / KD Gorica, Italija
08. oktober 2022 / II. gimnazija Maribor
02. februar 2023 / SNG Nova Gorica
04. februar 2023 / Španski borci, Ljubljana
Ideja:

Giovanni Leonarduzzi in Lia Claudia Latini

Koreografija:

Giovanni Leonarduzzi in Lia Claudia Latini

Plesalca:

Giovanni Leonarduzzi, Lia Claudia Latini

Dramaturg:

Claudio Cadario

Oblikovalec svetlobe:

Stefano Mazzanti

Asistentka oblikovalca svetlobe:

Chiara Calfa

Video:

Francisco Santacruz Montes, Brendan Visscher Canarie

Kostumografka:

Lia Claudia Latini

Scenograf:

Enzo Mologni

Obdelovalec glasbe:

Maurizio Cecatto

Menedžer:

Claudio Cadario

Odnosi z javnostmi:

Anamarija Nađ (Moment)

Trajanje:

50 minut

Produkcija v okviru mreže Pan-Adria:

Zavod EN-KNAP (Center kulture Španski borci) iz Ljubljane, Slovensko narodno gledališče iz Nove Gorice, Moment iz Maribora, Hrvatski kulturni dom na Sušaku z Reke, Zagrebački plesni centar iz Zagreba, Mediteranski plesni centar iz Svetvinčenata in Artisti Associati iz Gorice

Premiera (mariborska):

8. oktober 2022, II. gimnazija Maribor, Maribor

Koprodukcija:

Festival Hangartfest, Pesaro (Italija)

Podpora pri ustvarjanju:

Artefici. Residenze Creative FVG

Podpora:

Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije, Ministrstvo za javno upravo Republike Slovenije v okviru platforme Neodvisni, Mestna občina Ljubljana – oddelek za kulturo, Mestna občina Maribor – oddelek za kulturo, Mestna občina Nova Gorica – oddelek za kulturo, Ministrstvo za kulturo in medije Republike Hrvaške, Mestna občina Zagreb – Mestni urad za kulturo, medkrajevno in mednarodno sodelovanje ter civilno družbo, Istrska županija, Ministrstvo za kulturo Republike Italije, Regija Furlanija-Julijska krajina, GO! 2025 Nova Gorica – Gorica Evropska prestolnica kulture, Mestna občina Gorica, Fondazione CaRiGo