Slaba družba

Avtorski projekt Vita Weisa

Vito Weis, ena najbolj prepoznavnih igralskih prezenc, ki brezkompromisno stopa pred občinstvo, je tokrat udaril s samostojnim avtorskim prvencem. A ga je pri snovanju presenetila nenadnost pandemije in porušila vse zamisli in nastavke. Porušila je avtorjev ustvarjalni (ne)mir in pristop, saj je ne nazadnje do temeljev zamajala prav vsa pravila človekovega delovanja, tudi umetniškega, obenem pa razprla nova, neznana obzorja in možnost za drugačne premisleke. Z izolacijo je prinesla tudi izjemno močno psihično negotovost in … novo družbo. Naenkrat smo ostali sami, sami s seboj.

Slaba družba je tako čisti odlitek duha časa, ki krvavo potrebuje gledalce. Odlitek, oluščen besed in malone vseh odrskih iluzij, a vendarle polnokrvna gledališka izkušnja. Odlitek, ki se gledalcu ne vsiljuje, a mu ponudi »mnogobarvno« jukstapozicijo gledaliških slik, s katerimi se avtor dotakne številnih žgočih vprašanj trenutka, ki ga živimo. Hkrati pa začinjeno z glasbo iz nekih drugih časov, časov neke druge epidemije.

Uprizoritev poteka v sodelovanju Festivala Prestopi/Crossings s Poletnim lutkovnim pristanom (Lutkovno gledališče Maribor).

***

V skladu z odloki vlade je udeležba na kulturnih dogodkih dovoljena osebam z negativnim testom na covid-19, cepljenim ali prebolevnikom. Za otroke to pravilo ne velja.

Upoštevati moramo priporočila glede vzdrževanja medosebne razdalje, pravilnega nošenja maske, higiene rok in higiene kašlja.

***

avtorski prvenec
brez besed
duh časa
ustvarjalec
Vito Weis

Na sporedu

20. AVG @20.00
Intimni oder GT22
21. AVG @20.00
Intimni oder GT22

Pretekle predstave

28. december 2021 @21.00 / platforma Vimeo
Režija, scenografija, kostumografija in izvedba:

Vito Weis

Svetovanje za režijo:

Žiga Divjak

Svetovanje za gib:

Nina Pertot Weis

Svetovanje za glasbo in oblikovanje zvoka:

Tomaž Grom

Dramaturško svetovanje in pomoč pri konceptu:

Žiga Divjak, Nina Pertot Weis, Tomaž Grom

Oblikovanje luči:

Vito Weis, Igor Remeta

Vodja tehnike:

Igor Remeta

Producentki:

Tina Dobnik (Nova pošta), Nika Bezeljak (Moment)

Premiera:

28. decembra 2020, platforma Vimeo

Koprodukcija:

Nova pošta (Slovensko mladinsko gledališče in Maska Ljubljana), Moment