Takorekoč: Virus

Cikel gledaliških esejev Takorekoč prinaša izvirna besedila v izvedbi njihovih avtoric in avtorjev

Esejist:
Mladen Dolar (z Blažem Šefom): Virus


Filozofsko soočenje z dodobra prežvečeno tematiko zadnjih dveh let skozi zgodovinske, jezikovne in literarne črvine ponudi svež pogled na (korona)virus in položaj, v katerem smo, osvetli z neslutenih perspektiv; glasbene, gledališke in slovarske reference domiselno dodatno osvetli igralec Blaž Šef.

Cikel gledaliških esejev Takorekoč – termin esej je v tem kontekstu uporabljen precej svobodno in označuje besedilo s teoretsko osnovo in jasno poudarjeno literarno dimenzijo, po možnosti obogateno z osebnimi konotacijami – prinaša izvirna besedila v izvedbi njihovih avtoric in avtorjev.

Gre za filozofsko in teoretsko navdihnjena besedila z močno izraženo literarno dimenzijo, po možnosti obogatena z osebno noto – za besedila, ki jih na odru izvajajo njihove_i avtorice_ji same_i v tandemu z igralsko_im partnerico_jem. Gre torej za nov gledališki format, ki uspešno povezuje poglobljen razmislek o aktualnih (ali večnih) temah in njihovo dinamično podajanje, s čimer razbija predsodke, da to dvoje največkrat ne hodi z roko v roki.

 

besedilo
esej
filozofija
uprizarjanje
uprizarjanje esejev

V pogovoru

Pretekle predstave

18. december 2021 / Nova pošta, Ljubljana
21. december 2021 / Nova pošta, Ljubljana
31. marec 2022 / Nova pošta, Ljubljana
Esejist:

Mladen Dolar

Igralec:

Blaž Šef

Kurator:

Boštjan Narat

Fotografije:

Nada Žgank

Koprodukcija:

Nova pošta (Slovensko mladinsko gledališče in Maska Ljubljana) in Kulturno-umetniško društvo Moment

Podpora:

Ministrstvo za kulturo RS, Mestna občina Ljubljana, Mestna občina Maribor