Tehnoburleska Tatovi podob

Butična zasedba tatinskega ansambla se vrača na mesto zločina v naročje Pohorja, da dokončno razštela malomeščanski status quo.

Tehnoburleska je nema komedija telesa, ki parodira okorelost družbenih vlog. Prisvaja, kopira in lepi ženstvenost, moškost, družinska razmerja, mačizem in druge izprijene družbene vloge, ki po krivem veljajo za normativne. Z raznolikimi manevri apropriacije ljudskega, sakralnega, političnega in družbenega imaginarija, nanizanega v kabaretsko dramaturgijo, proizvaja kosti lomeče orgazme sprostitve potlačenih norm.  In po njej … Eksplozija čustev, misli in mesenih senzacij proizvaja proliferacijo svobodomiselnih entitet, katerih svet – po obisku tehnoburleske – ni nikoli več isti. Ko se Tatovi povsem razgalijo, ter sloj za slojem odvržejo družbene preobleke, ne pridejo do bistva, temveč ugotovijo, da je bistvo ništrc, uprizorjene travestije telesa pa so opij, ki dela bivanje znosno. Zadovoljni v eklektičnem hrupu medijskega podobja raztegujejo popularne posnetke in jih zgrizejo do nezaslišanih oblik, ki zbujajo krohot ali obup.

Če si upate pokukati v prelesten svet bleščic in znoja, se odenite v šikaste toalete ter pridite na Intimni oder GT22, potencialne odvisnosti od obiskovanja tehnoburleske, v katero vodi njena pokušina, pa ne garantiramo!

Spustite vašega notranjega tatu na oder in se nam pridružite na delavnici Kako postati dober tat? med 21. in 23. oktobrom!

družbene vloge
tehnoburleska

Pretekle predstave

22. oktober 2022 / Intimni oder GT22
Ustvarjalci in izvajalci:

Feminalz: Crucial Pink, Mad Jakale, H.P.D. (hormonal perturbator in decay), GlitterAid, Musée-Cunt, Belinda, Gospod Magdalenca

Kostumografija:

Urška Recer, Tanja Pađan/Kiss the Future

Izbor in originalna glasba:

Luka Prinčič

Oblikovanje svetlobe:

Aljaž Zaletel

Produkcija:

Emanat

V sodelovanju:

Klub Gromka

Finančna podpora:

Mestna občina Ljubljana, Ministrstvo za kulturo RS

Avtor fotografije:

Miha Fras