The End/Konec

Konec planeta Zemlja, ki je enako pretresljiv kot konec odnosa. Predstava je zabavna in ganljiva pripoved o okoljski katastrofi in prikazu prihodnosti, prežetem z upanjem. Bert in Nasi odplešeta konec svojega razmerja in si predstavljata, kakšna bi lahko bila prihodnost, v kateri nista drug ob drugem. Nad odrom sta projicirani vzporedni pripovedi: konec planeta in konec njunega sodelovanja. Predstava Konec govori o prihodnosti kot o nečem, kar si lahko samo predstavljamo, a vpliva na naše dojemanje sedanjosti. Ponuja vizijo prihodnosti, v kateri poskušamo na novo izumiti svoje odnose ne glede na možnost konca. V duhu njunih prejšnjih del gre v predstavi Konec za pretresljivo, žalostno in smešno pripoved o sedanji ekološki krizi. Njun ples je opomnik in praznovanje naše lastne smrtnosti in končnosti vsega okoli nas.

Vse in še več o predstavi na Prestopih tukaj.

V sklopu izbraževalnega programa TRIGGER 2023 bosta Bert in Nasi v Ljubljani izvedla razširjeno dvodnevno delavnico Politično v sobi.

Delavnica bo potekala 14. in 15. maja med 10:00 in 14:00 v prostorih Slovenskega gledališkega inštituta na Mestnem trgu 17 v Ljubljani. Prijave zbiramo tu.

Nagrade in festivali

  • ZMAGOVALNA PREDSTAVA, nagrada Total Theatre po presoji žirije, 2019
  • ZMAGOVALNA PREDSTAVA, nagrada občinstva, Be Festival, 2019

Video

Pretekle predstave

12. maj 2023 / Amfiteater II. gimnazije Maribor
Avtorja in nastopajoča:

Bertrand Lesca in Nasi Voutsas

Koreografija:

Laura Dannequin

Oblikovanje svetlobe:

Jessica Hung Han Yun

Asistentka oblikovanja svetlobe:

Ruth Green

Tehnično vodenje predstave:

Enrico Aurigemma

Produkcija:

Hannah Slimmon (za Farnham Maltings), Ginny Graham, Fiona Baxter

Trajanje:
50 minut
Partnerji:

The Place and Warwick Arts Center, Banff Center for Arts and Creativity, Arts Council England