Žonglerski koncert

“V današnji dobi je Žonglerski koncert med najuporabnejšimi, najkoristnejšimi proizvodi, ustvarjenimi na Naši zemlji, pravi pravcati naš, slovenski plod, svetal in lep. V času, ko vsi vidijo resnični položaj, ko vsak razume, kaj je bistvo in po kateri poti naj gre.
Mismo Nismo nas učijo verovati v moč srca, duše in napredka, ki narodom prinaša luč. Povedo to z zapletenimi, bohotnimi žonglerskimi figurami pa zategadelj še močneje deluje. Dosegli so, da so se v duši današnje generacije naselili ideali, višje ambicije ter vera v moč in pomembnost posameznika.”

Nova kreacija kolektiva Mismo Nismo, ki so jo začeli ustvarjati spomladi 2019, postavi cirkuški ansambel v identiteto girl-/boybanda. V Žonglerskem koncertu se petju, recitaciji in drugi komunikaciji z občinstvom enakopravno priključi umetnost žongliranja. Žongliranje se skozi razcefrano opno pomika med lego front(wo)mana in back vokalov oziroma back žonglalov.

Pojmovni aparat scenskih subjektov se je mariniral v koktejlu kompostnih komentarjev na netu, protioblastniškega fakofa in treh rezin ingverja. Malicamo prigrizke v fukiš srajci, medtem ko si najbolj iskreno želimo otroških pesmic o prdcih. Predstava občasno prdne tudi tu in zdaj. Če je politična, naj bo politična beštija. Nasilje je tu in romantika je tam. Smo lahko sploh pri čem enotni, če smo si tako različni? Če smo vzeli tako različne izdelke s polic? Je morda koreografija edino, kar nas še (po)enoti? Pljuvamo po sebi, ker ščijemo proti vetru, pljuvamo po strukturah, ker želimo, da so gibke in inkluzivne. Žongliranje in glasba povezana – skupaj: z večjo subverzivno močjo kot kdajkoli doslej. Žonglerski koncert.

Uprizoritev poteka v okviru Festivala Prestopi/Crossings.

***

V skladu z odloki vlade je udeležba na kulturnih dogodkih dovoljena osebam z negativnim testom na covid-19, cepljenim ali prebolevnikom. Za otroke to pravilo ne velja.

Upoštevati moramo priporočila glede vzdrževanja medosebne razdalje, pravilnega nošenja maske, higiene rok in higiene kašlja.

***

festival Prestopi
koncert
novi cirkus
ulično gledališče
žongliranje

Video

Pretekle predstave

09. julij 2021 7:00 pop @19.00 / Glavni trg Maribor
Avtorstvo in izvedba:

Eva Zibler, Oton Korošec, Tjaž Juvan

Režijska pomoč:

Nina Ramšak

Svetovanje:

Mojca Sovdat, Matija Solce, Ravil Sultanov

Avtorska glasba:

Tjaž Juvan

Besedila:

Eva Zibler, Tjaž Juvan, Oton Korošec, Otroci socializma

Zasnova luči:

Jasmin Pervanić, Nina Ramšak

Produkcija:

Mismo Nismo

Koprodukcija:

Zavod Bufeto

Sodelovanja:

Cirkusfera, Cirkorama, Cirkobalkana, Zavod Vitkar, Društvo Gledališče Ane Monro, Cirkusarna NaokROG v AT Rog, Zavod Emanat, Klub Gromka, Moment

Produkcijska podpora:

Oddelek za kulturo Mestne občine Ljubljana, Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije

Postprodukcijska podpora:

Oddelek za kulturo Mestne občine Ljubljana