Bolj čudno od raja

Pred nekaj leti se je prvenstveno vizualni umetnik Mark Požlep odpravil na na prvi pogled čudaško turnejo: s pianistom Igorjem Feketijo sta obiskala vrsto domov za ostarele po državah bivše Jugoslavije. Tam sta upokojencem odpela venček jugoslovanskih glasbenih uspešnic iz petdesetih in šestdesetih let.

Mark je Bolj čudno od raja že predstavil galerijsko, za kar je prejel tudi nagrado skupine OHO 2016, tokrat pa bomo imeli na Intimnem odru priložnost prisostvovati gledališki različici projekta, ki krmari med koncertom, potopisom in druženjem.

Bolj čudno od raja je nostalgični dokumentarni performans, nekaj med koncertom, potopisom in druženjem. Govori o staranju, o skupnih in ločenih usodah, o ponovnem vzpostavljanju razrušenih odnosov in podrtih skupnosti. Govori o generaciji, ki je v skupni državi preživela skoraj celo življenje in tisti, ki jo je okusila zgolj v rani mladosti. O človeku in njegovi večni želji po spremembah, o neverjetni zmožnosti grajenja in uničenja. Govori o Marku in o vseh nas.

Edinstvena priložnost spoznati karizmatičnega Marka in njegov izviren, pogumen projekt!

Jugoslavija
koncert
nostalgija
potopis
starostniki

Pretekle predstave

06. december 2019 / Intimni oder, GT22
07. december 2019 / Intimni oder, GT22
Nastopata:

Mark Požlep, Igor Feketija

Koncept:

Mark Požlep

Dramaturgija in videografija:

Jure Novak

Scenografija:

Meta Grgurevič

Kostumografija:

Dajana Ljubičić

Oblikovanje luči in tehnično vodstvo:

Grega Mohorčič

Fotografije:

Barbara Poček

Izvršna produkcija:

Barbara Poček

Produkcija:

Gledališče Glej