Prestopi

Kako je tam? Tam… na drugi strani meje, ki jo zarisujeta razum in domišljija. Kako se tam obnaša? Kakšen je bonton? Kakšna so pravila in zakoni gibanja? Znajo tam ljudje lebdeti? Znajo pajki peti? Kako glasno rastejo drevesa? Kako zelo dišijo hruške? Kako se sliši zbor čebel? Poznajo tam bombone, trgovine, avtomobile, gnečo in kolone? Kako pogosto vozi avtobus? Kod sploh pelje? Kje obrača? Se kdaj vrača? Kako… Kako težko je priti tja?

Človeku podoben pajac nastane kot plod pisateljeve domišljije. Spoznavati začne svet okoli sebe, ki se spreminja glede na njegova dejanja. Pri tem na veliko krši zakone in zakonitosti, ki veljajo v stvarnem svetu. Lebdi s padalcem regratove lučke, sprehaja se pod vodno gladino, jaha morskega konjička. Ves čas pa išče družbo. Nekoga ali nekaj, da ne bo sam. Skoraj že obupa. Počaka na avtobus in prestopi. Tam spozna kaj oziroma koga je iskal.

domišljija
druga stran
nasprotja
pajac
spoznavanje sveta

Nagrade in festivali

  • najinovativnejša predstava srečanja gledaliških skupin Slovenije – Vizije 2007
  • najboljša predstava 2. mednarodnega gledališkega festivala Laktaši (BIH), 2007
  • najboljša predstava večera na festivalu lutkovnih skupin za odrasle Asinus Aureus 2007
Režiser:

Zoran Petrovič

Igralci:

Zoran Petrovič, Uroš Kaurin, Marko Petrovič, Tina Bizjak, Luka Treiber, Matevž Dobaj, Matic Ketiš, Andrej Vršič in Maruša Majer

Oblikovanje luči:

Zoran Petrovič in Uroš Kaurin

Tehnična podpora:

Anja Nosan in Sabina Bračič

Trajanje:

30 minut

Premiera:

18. maja 2007, Prvi oder I. gimnazije Maribor