Korak v pravo smer

Korak v pravo smer na Prostovanju

Dva back vokalista sredi praznega odra. Zdaj imata priložnost, da stopita v ospredje. Imata talent, imata pogum in imata hit program. Ali si v igri ali pa te ni.

“Eno je, kako stvari zgledajo. Drugo pa kakšne so v resnici. In kakšne so v resnici? V resnici so stvari takšne, kot zgledajo.”

V slabi uri Grega in Vito “oddelata” svoje spremljevalno vokalno delo, čeprav ni več ničesar, kar bi lahko spremljala in se svojega programa profesionalno držita od začetka do konca. Program: Time is on my side, Respect, Freedom, Children of the revolution, Power to the people, I feel free, Nothing’s gonna stop us now in več … Performans uprizarja absurd, ki ga trenutno živimo. To je situacija, v kateri politični sistem zgolj še vzdržuje videz nekakšnih fantomskih možnosti, priložnosti, svobode… V bistvu pa ni več nikogar, ki bi to lupino “demokratičnih vrednot” in “svobodne družbe” lahko osmislil z vsebino, kajti demokratična družba vsako možnost sproti tudi demokratično izniči. In ker želimo verjeti, da kljub temu za vsem skupaj še vedno obstaja neko skrito zakulisje, iz katerega prihajajo odločitve, to logiko generiramo tudi sami. Še vedno verjamemo, da živimo v svetu priložnosti. Toda zakulisja že zdavnaj ni več, za vsem skupaj že dolgo ni več nikogar, ki bi sprejel tveganje odločitve. Politike kot umetnosti sprejemanja odločitev, ni več. Ostaja samo še spektakel praznine.

back vokalista
glasba
hit skladbe
koncert
talent

Pretekle predstave

03. julij 2020 / Židovski trg
Zamisel:

Grega Zorc, Vito Weis, Bojan Jablanovec

Izvajalca:

Grega Zorc in Vito Weis

Koncept, režija in besedilo:

Bojan Jablanovec

Stilistka:

Mateja Benedetti

Oblikovanje odra in svetlobe:

Igor Remeta

Oblikovanje zvoka:

Tomaž Grom

Fotograf:

marcandrea

Producentka:

Špela Trošt

Premiera:

25. junija 2013, Stara mestna elektrarna Elektro Ljubljana

Trajanje:

50 min

Produkcija:

Via Negativa

Podpora:

Ministrstva za kulturo RS in MO Ljubljana