Rob

Eksperimentalno zasnovana miniatura na odru spaja dve navidez nezdružljivi tehniki – lutke in film. Pred očmi gledalcev se v lutkovo-gledališki predstavi Rob, kjer lesena miza postane oder, tako v živo ustvarja filmska zgodba, v kateri se prepletata igra in animacija z miniaturnimi figuricami, v interakciji z lutkami in njihovimi animatorji pa zgodba dobiva vselej novo dimenzijo.

Jimov rojstni dan. Darilo: kamera. Čudovito je in začarljivo. Življenju obljublja nesmrtnost. Ohranja, kar bi se sicer razblinilo. Prevzame te, pregnete, te zdrobi. V iskanju idealnega pozabljaš svet. Slika in ti … vse bolj eno. Kar vidiš, te prevzema. Iluzija te živi. Če le ne bi bilo roba … Zalučanega v obraz. Od koga? Čemu? Rob kadra, v katerem živiš. Spoznanje, spregled, trenutek, ki te izziva v izbiro. Spet živeti ali obnemeti, se spoprijeti s KONTRASTOM med lastnostjo in negibnostjo … Samo še ena izmed slik tvojega življenja? Ali UDAR mnogoterim resničnostnim? Kolikor zmoreš …

animacija
figurice
kamera
lutke in film
miniaturka
Režiser:

Tin Grabnar

Avtorica likovne podobe:

Nina Šulin

Animatorji:

Miha Arh, Anita Gregorec, Andrej Vršič

Avtor svetlobne podobe:

David Orešič

Avtor in izvajalec glasbe:

Iztok Drabik Jug

Izvršna producentka:

Polonca Podgoršek

Trajanje:

50 minut

Premiera:

5. 10. 2013

Koprodukcija:

Hiša! društvo za ljudi in prostore, Moment, Mladinski kulturni center Maribor, Gledališče Glej, Lutkovno gledališče Maribor, Hostel Pekarna in Kooperativa PERON z.o.o.