Via Mama

Mare Bulc

Stand-up

“Odlična umetnost neizbežno soustvari prostor za lastno parodijo.”  Mare Bulc (iz besedila nikoli uprizorjene predstave Vie Negative)

Petnajst let po Zadnji egoistični predstavi in pet let po Prvi altruistični predstavi se režiser Mare Bulc vrača na oder v tretjem docela avtorskem projektu. Kakor prvi njegov solo ni bil zares egoističen in drugi ne altruističen, tako je tudi tretji le delno vezan na izhodiščno povezavo med gledališko skupino Via Negativa in avtorjem. Predstava Via Mama je namreč nastala v sklopu 20. obletnice gledališke skupine Via Negativa, ki je avtorja uprizoritve za to priložnost povabila k uprizarjanju njenih starih besedil. A Bulca je nanašanje na skupino in njena besedila (ponovno) zapeljalo v samonanašalne vode. Avtor se v uprizoritvi, ki jo žanrsko označuje kot stand-up, spopade s svojo primarno (gledališko in družinsko) socializacijo.

Marko “Mare” Bulc (1974) je nagrajevan gledališki režiser in performer. Programsko je vodil gledališče Glej, trenutno pa je umetniški vodja Lutkovnega gledališča Ljubljana.

avtor
ego
reciklaža
socializacija
solo
stand up

Pretekle predstave

20. januar 2023 / Intimni oder GT22
21. januar 2023 / Intimni oder GT22
Besedilo, režija, scenografija, kostum, izbor glasbe, izvedba:

Mare Bulc

V predstavi so uporabljene pesmi izvajalcev:

My chemical romance, Res Nullius, Abba, Leb i sol, Queen, Jani Kovačič, Danzig, Ančica Koprek, Oto Pesner in Nace Junkar

Lučno oblikovanje in vodja tehnike:

Igor Remeta

Tonski tehnik:

Vid Starman

Tehnična ekipa:

Manca Vukelič, Andrej Petrovčič, Duško Pušica

Izvršna producentka in odnosi z javnostjo:

Sara Horžen

Producentka:

Špela Trošt

Produkcija:

Via Negativa
V sodelovanju z Zavodom Bunker

Programska podpora:

Ministrstvo za kulturo RS in Mestna občina Ljubljana

Trajanje:

80 min

Premiera:

12. november 2022, Stara mestna elektrarna, Ljubljana